Author Topic: More than two NVME's on HighPoint SSD7505?  (Read 1472 times)

jas

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
More than two NVME's on HighPoint SSD7505?
« on: October 15, 2023, 04:55:09 am »
Hi. I have had great success with two NVME's in a HighPoint SSD7505 for a production system for months.  I'm building a second machine and wanted to populate all four NVME slots, but I got kernel messages on boot.  I have tried both 4 NVME's and 3 NVME's and tried a couple of different NVME's in case it was a NVME problem rather than a problem with the HighPoint device.

See links below for photos of kernel output (the forum says the upload folder is full so I can't attach them here):

https://josefsson.org/tmp/talos-highpoint-nvme-kernel515.jpg
https://josefsson.org/tmp/talos-highpoint-nvme-kernel6.jpg

I'm using Trisquel aramo with Linux-libre kernel 5.15 and 6, both relatively recently upgraded.  At this point the boot seems to hang even though the kernel continues to print things when I shut down the machine.  When I remove the two last NVME's and only have two NVME devices in the card, the boot works fine and everything has been stable for some time already.

This is a Talos II Lite system, and the HighPoint SSD7505 is in the only PCI slot that fits.

Any ideas?

atomicdog

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: More than two NVME's on HighPoint SSD7505?
« Reply #1 on: October 15, 2023, 02:34:28 pm »
Are there settings on the HighPoint you can change? Or it might need a firmware update?