Author Topic: Thanks WebKit... [amdgpu crash]  (Read 1312 times)

rjzak

  • Newbie
  • *
  • Posts: 33
  • Karma: +6/-0
    • View Profile
    • Personal site
Thanks WebKit... [amdgpu crash]
« on: April 17, 2023, 09:25:11 am »
I'm surprised this happened:

Code: [Select]
[86046.568669] amdgpu 0000:01:00.0: amdgpu: IH ring buffer overflow (0x0008A700, 0x0000F9B0, 0x0000A710)
[86046.568709] amdgpu 0000:01:00.0: amdgpu: GPU fault detected: 147 0x02e0c802 for process WebKitWebProces pid 132102 thread WebKitWebP:cs0 pid 132125
[86046.568740] amdgpu 0000:01:00.0: amdgpu:   VM_CONTEXT1_PROTECTION_FAULT_ADDR   0x00101400
[86046.568753] amdgpu 0000:01:00.0: amdgpu:   VM_CONTEXT1_PROTECTION_FAULT_STATUS 0x06048002
[86046.568776] amdgpu 0000:01:00.0: amdgpu: VM fault (0x02, vmid 3, pasid 32773) at page 1053696, read from 'TC4' (0x54433400) (72)

I'm using Debian 11.6 and figured I'd try Chromium. After a few pages loaded and having it running for ~12 hours, the applications seem to have frozen. The music in the background continued to play and the cursor would move, but the applications are all seemingly non-responsive. SSHing in and running `dmesg` showed that error. Kernel is 6.1.0-7. Anyone else see this before? I noticed that Chromium on Debian also reports it's x86_64, that should have been reason enough to go back to Firefox!

MauryG5

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 730
  • Karma: +22/-1
    • View Profile
Re: Thanks WebKit... [amdgpu crash]
« Reply #1 on: April 17, 2023, 04:05:02 pm »
Hi, in fact what is happening to you is a bit strange, I also use Debian 11.6 but no problems with the radeon 5700 XT until now at least. I too used Kernel 6.1 until recently and I have never encountered similar problems. Are you sure your GPU is working fine? Because from what it seems, you have the same software that I use so it seems strange to me that this happens, I wouldn't want your graphics card to have some critical issues...

rjzak

  • Newbie
  • *
  • Posts: 33
  • Karma: +6/-0
    • View Profile
    • Personal site
Re: Thanks WebKit... [amdgpu crash]
« Reply #2 on: April 17, 2023, 10:45:47 pm »
It's a Radeon 580, and has been working fine otherwise. I haven't played any games, but it seems OpenGL works at least. I've played around with the fancy desktop effects, and I'm using dual monitors. It was a second-hand purchase, so maybe it does have some issues.

Speaking of Chromium, it worked rather well when I was using Void Linux. I could share my desktop on Google Meet meetings. Even when tinkering with some of Chromium's advanced options on Debian 11, the desktop sharing fails with a message that it's not supported. In both cases with Void and Debian I was using a Linux 6.1 kernel.

And for whatever it's worth, I was able to follow the instructions on the Wiki to get the GPU graphics to work at boot by flashing the squashfs firmware image.

MPC7500

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 572
  • Karma: +40/-1
    • View Profile
    • Twitter
Re: Thanks WebKit... [amdgpu crash]
« Reply #3 on: April 18, 2023, 11:27:44 am »
If the error did not occur under Void Linux it is not a hardware problem.