Author Topic: WX5100 Causing System Hangs  (Read 61 times)

amock

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
WX5100 Causing System Hangs
« on: November 11, 2020, 08:06:51 pm »
I've recently started having problems with my Talos II and WX5100.  Sometimes when I left my system on overnight and tried to turn the screen on in the morning it wouldn't turn on.  It started happening more and more frequently and it seemed to be tied to the card being put into a low power state, so I tried disabling DPMS.  That seemed to work for a little while but now it's back to hanging regularly.  I've attached the console output from  one of the hangs.  When it does hang things still work sometimes except that restarting hangs when it tries kill X and sometimes other processes like Thunderbird or Firefox.

Has anyone else seen this or does anyone have any idea of what the problem might be?  I'm currently running Ubuntu 20.10 with 5.8.0-26-generic and I was originally running Fedora, but I don't remember which kernel versions I tried.

MPC7500

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 283
  • Karma: +16/-1
    • View Profile
    • Twitter
Re: WX5100 Causing System Hangs
« Reply #1 on: November 12, 2020, 08:16:07 am »
There are a lot of reports on the AMD Github repo related to this bug.

amock

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: WX5100 Causing System Hangs
« Reply #2 on: November 12, 2020, 10:55:15 pm »
Thanks for the link.  That makes me hopeful that a fix might be available at some point.

tle

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
  • Karma: +23/-0
    • View Profile
    • Ruby Journal
Re: WX5100 Causing System Hangs
« Reply #3 on: November 26, 2020, 04:32:10 pm »
Best is to stay with kernel 5.6 and 5.7. I don't think the AMD core team care too much about supporting old cards. I could see bug reports related to 5500 or 5700 card would get attention whilst other are litterally collecting dust.
Faithful Linux enthusiast